Dancs Gomba
Keszthelyen érettségiztem és szereztem meg a mezőgazdasági áruforgalmi technikus képesítést, az azóta sajnos megszűnt Nagyváthy János Mezőgazdasági Szakközépiskolában. Később a Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdasági Karán végeztem agrármenedzserként. Cserszegtomajon élek feleségemmel, aki agrármérnökként végzett Mosonmagyaróváron. Eleinte, még a munkahelyünk mellett, őstermelőként termesztettünk paprikát és uborkát hideghajtatásban és szabadföldön. Pár év után, mivel folyamatosan növekedett termelésünk volumene, könnyű volt a döntés, hogy a jövőben csak a mezőgazdaságban dolgozzunk.A jó termés érdekében számos dologra oda kell figyelni. Gomba termesztése során a levegő hőmérséklete, a páratartalom, a komposzt hőmérséklete, a szén-dioxid-szint és ezek megfelelő aránya a legfontosabbak. A csiperkegomba magas vitamintartalmú, jótékony hatású, tápláló, koleszterinmentes. A termesztésben az a célunk, hogy extra minőségű, tartalmas terméket biztosítsunk a vásárlóknak.