Lóth Családi Gazdaság
Gazdaságunk egy négy pilléren álló 100 %ban családi tulajdonban lévő válalkozás . Az alapot a növénytermesztés biztosítja melynek gyökerei a kilencvenes évek közepéig nyúlik vissza, amit a szülők, Eszter és László önerőből lépésről lépésre kezdtek el építeni. Több éves tapasztalat után miszerint vannak bizonyos földterületek melyeken a szántóföldi növénytermesztés nem jövedelmező, legelők és kaszálók lettek kialakítva, tiszteletben tartva a Natura2000 irányelveket. Így lett második pillér a húsmarhatenyésztés. Édesapám halála után egy gyorsan jött generációváltás következett a gazdaság életében. A három gyerek közül a legidősebbként én vettem át a szakmai irányítást, míg Édesanyám feladatai maradtak a pénzügyi és könyvelési teendők. A munkaerő hatékonyabb kihasználása miatt (mezőgazdaságban lévő holt időszakok) elkezdtük a tűzifa feldolgozást és értékesítést. Mivel időközben családot alapítottam így ennek a résznek a teendőit feleségem látja el. Ez a harmadik pillér. Az évek teltek de egy dolog nem változott. Enni szeretünk. Minőségi élelmiszert enni pedig mégjobban. Így erősödött az érzés, hogy egy régi dédelgetett gondolat felé lépjünk ami nem más mint a húsfeldolgozás. Így erősítve a termőföldtől az asztalig koncepciókat. A takarmányt megtermeljük, feldolgozzuk, megetetjük és a húst késztermékkènt értékesítjük. Így biztosítani tudjuk a teljes nyomonkövethetőséget. Kis méretünkből adódóan nem a mennyiségben hiszünk hanem a minőségben. Csak GMO mentes takarmánnyal etetünk, nem használunk import takarmányt. A sertések nem zàrt rendszerű istállóban vannak elhelyezve hanem kifutós karámokban. A húsfeldolgozóban kerüljük az adalékanyagokat, az előre gyártott fűszerkeverékeket ès a különböző gyorsító eljárásokat. A hagyományos ízvilágot szeretjük hagyományos technológiával gyártva.