Cserszegtomaji Finomságok
Mózerné Merics Éva vagyok.
Családom mindig is őstermeléssel foglalkozott, és 1991 óta áruljuk a környékbeli termelői piacokon a termékeinket. Cserszegtomajon, három területen folyik a zöldségek és gyümölcsök termesztése, melyet próbálunk a lehető legminimálisabb permetezéssel kivitelezni. A termelés saját célra, eladásra és feldolgozásra egyaránt történik.
Abból a gyümölcsből, amit nem vesznek meg, lekvárt készítek cukros-és cukormentes változatban, a zöldségekből pedig különböző növényi pástétomok és savanyúságok készülnek. Kora tavasztól késő őszig kapható idényjelleggel zöldég és gyümölcs, valamint az azokból fermentált áru.
A tejsavas erjedéssel készül (=laktofermentált) savanyított káposzta és cékla szinte egész évben elérhető. Ezeken kívül népszerű még a savanyított uborka, cukkini, retek, kerékrépa és csicsóka is. A fermentálás során hasznos baktériumok bontják le a zöldségekben lévő cukrot, ezáltal elszaporodnak, majd fogyasztás után a bélrendszerben pro-biotikumként támogatják az egészséget.
Tartósítószerrel kezelt savanyúságok a készlet erejéig egész évben elérhetőek.
Főzés során ízesítőként alkalmazhatóak a darált paprika készítmények, sáfrányos szeklice valamint zöldfűszereink. Pirított kenyérre, húsok mellé vagy tésztára meleg szívvel ajánlanám a növényi pástétomokat, melyek tartósítószert nem tartalmaznak.
Hagyományos és különleges lekvárok között legnépszerűbbek a sárgabarack-, eper- valamint a bodza-szeder-feketeribizli-, zöld dió-, rózsa-, csokoládés, konyakos meggy lekvárok. Cukorbetegek és diétázók számára steviaval és eritritollal tartósítószer-mentesen is főzök, ám ezek csak a készlet erejéig elérhetőek.
Szörpjeim gyümölcsből és virágokból vannak szintén cukrosan és –mentesen.
Előre egyeztetett időpontban az árut Keszthelyen tudom átadni.
Bizalmát megköszönve várom rendelését.