+36 30 719 6588  

Korosajt Műhely

Korosajt Műhely és Farm Filozófiánk: „..a boldog tehén ad jó minőségű tejet, amely alapja a kiváló minőségű KOROSAJT-nak” Nemesbük, a Zalai dombság szívében Hévíztől mindössze 6 km távolságra fekszik. Itt élnek a boldog Jersey tehenek és a Korosa Család. A Farmon 18 tehén legelészik, akik napi 150 liter tejjel járulnak hozzá a gazdasághoz. A fejésük név szerinti behívásra történik, de csakis a gazda hangjára. Boróka, Bíborka, Berkenye, Bazsalikom, Bodza, Bogár és a többiek. Tejük különlegessége a 7,3 %-os zsírtartalom és a rendkívül magas szárazanyag tartalom, mely igazán kiváló a sajtkészítéshez. Naponta 15 kg sajt készül tejeikből melyeket sajtérlelőbe érleljük a legkülönlegesebb ízek elnyerése érdekében. A palettánk igazán széles, ámbár a legjobban egyedülálló sajt a görögszéna magos. Eredete Bajorországból származik egy ecuador-i sajtmestertől. Hazánkban egyedülállónak számít az enyhén diós ízével és lágyságával. A másik különlegességünk a Rántott Korosajt melyet a helyi vásárlók, és éttermek is szívesen vásárolnak. A sajtjaink fajtája igen széles, a friss sajttól az érett sajton át: bazsalikomos, kakukkfüves, chilis, rozmaringos, füstölt, vörösborban érlelt, fokhagymás, köménymagos, egész borsos, olívás, lilahagymás, natúr és görögszéna magos. Farmunk látványossága közé soroljuk az idén is megrendezésre kerülő V. Nemesbüki Korosajt Fesztivált. Az ide látogatókat sajtkóstolásra, piknikezésre és egy jó hangulatú napra invitáljuk, aminek a záró akkordja a virággal feldíszített Jersey tehenek felhajtása. A jelenlegi partnerszállodáink szívesen csatlakoznak az örökbefogadási programunkhoz, ezáltal személyesebb kapcsolat alakul ki a termelő és a fogyasztó között. Az örökbefogadott tehéntől kaphatják a megrendelt sajtot. A megkapott oklevelüket pedig az éttermek falára helyezhetik, így a szálloda vendégei is láthatják, hogy helyi magyar kézműves terméket támogat az adott szálloda. Amennyiben a Korosajttól rendel, kiszállítás lesz a kézbesítési mód!
1